Modernizăm cu fonduri europene Centrul de recuperare neuromotorie “Sfântul Spiridon”
Modernizăm cu fonduri europene Centrul de recuperare neuromotorie “Sfântul Spiridon”
Consiliul Județean Satu Mare modernizează cu bani europeni Centrul de servicii de recuperare neuromotorie „Sfântul Spiridon”, aflat în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Conferința de lansare a proiectului “Modernizarea si dotarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie (de tip ambulatoriu) ”Sfântul Spiridon", a avut loc în data de 27 iunie 2023. Proiectul, în valoare de 710.306 lei, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 
Centrul ”Sfântul Spiridon" este situat în municipiul Satu Mare pe strada Aurora nr. 1-3 și a fost înființat în anul 2006, iar de la data dării în folosință nu a beneficiat de investiții majore, în afara unor reparații obligatorii, necesare bunei desfășurări a activității centrului.
“Numărul mare de persoane cu dizabilităţi de la nivelul județului Satu Mare care frecventează centrul, impune aducerea acestuia la un stadiu modern de funcționare. Este necesară atât modernizarea completă a clădirii, cât și dotarea acesteia cu aparatură profesională de ultimă generație, pentru un standard profesional cât mai ridicat”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
Proiectul prevede reabilitarea completă a clădirii, a spațiilor interioare, achiziționarea de mobilier adaptat personelor cu dizabilități, precum și dotarea cu aparatură profesională modernă de fizioterapie, kinetoterapie, masaj și ergoterapie.
Obiectivul general al proiectului este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru o viaţă independentă şi integrare în comunitate.
De noile servicii vor beneficia persoanele adulte cu dizabilități de pe raza județului Satu Mare, atât din familii, cât și din centrele rezidențiale din cadrul DGASPC Satu Mare.