MEDIU
Suntem preocupați în permanență de menținerea unui mediu cât mai curat pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor județului nostru.

Antigrindină

Prezentare Proiect

Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Satu Mare implementează proiectul ROHU102 „Silver – Mitigating the negative effects of hail in Satu Mare county“, finanţat prin Programul INTERREG V-A România-Ungaria, în parteneriat cu Serviciul Național de Meteorologie din Ungaria (Országos Meteorológiai Szolgálat).

Proiectul Silver propune reducerea efectelor negative ale fenomenului de grindină atât în frecvenţă, cât şi în intensitate, în zona transfrontalieră a judeţelor Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, prin realizarea unei reţele antigrindină la nivelul judeţului Satu Mare.

Finanțarea nerambursabilă obţinută se compune din fonduri europene (FEDR) şi cofinanțare națională, la care se adaugă contribuţia proprie a fiecărui partener. Fiecare partener are definit un buget separat, în funcţie de activităţile specifice, asumate.

 

apa-si-apa-uzata.jpg
APĂ ȘI APĂ UZATĂ

Societatea Apaserv și Consiliul Județean Satu Mare implementează proiectul “Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare”, în valoare totală de 1.202.948.260 de lei, proiect semnat cu Ministerul Fondurilor Europene. Până în prezent au fost finalizate lucrările de construire a stațiilor de epurare a apelor uzate din mai multe comune ale județului.

depozitul-ecologic.jpg
DEPOZITUL ECOLOGIC DOBA

Depozitul Ecologic Regional de Deșeuri Nepericuloase Doba și Consiliul Județean Satu Mare au realizat o nouă celulă de preluare a deșeurilor, investiție de o însemnătate majoră pentru mediu. Celula numărul 2 se întinde pe o suprafață de aproape 3 hectare și asigură continuitatea preluării deșeurilor din județul Satu Mare într-un mediu controlat, fără să afecteze pânza freatică, celula fiind construită conform ultimelor norme europene.