Județul Satu Mare, o potențială destinație pentru investitorii în inovație
Județul Satu Mare, o potențială destinație pentru investitorii în inovație
udețul Satu Mare este o destinație potențială pentru investitorii în inovație. Acest aspect a fost discutat astăzi de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, cu Hegedüs Csilla, director general adjunct al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Laviniu Chiș, șeful grupului de inovație și investiții regionale al agenției.

"Întâlnirea de astăzi a fost prima etapă a unui parteneriat strategic pe termen lung, în care vom identifica mai întâi zonele industriale din județ și din municipiul Satu Mare pe care le putem oferi mai departe potențialilor mari investitori. În același timp, vom pregăti și un raport detaliat cu privire la investițiile majore în infrastructură care vor avea loc în județ în perioada 2024-2028. Mă gândesc aici la măsura în care va crește accesibilitatea județului din punct de vedere al investitorilor: vor fi construite noi poduri, rețeaua de drumuri expres va fi extinsă semnificativ, capacitatea Aeroportului Internațional Satu Mare se va dubla și așa mai departe," a declarat președintele Pataki Csaba.
După finalizarea raportului detaliat, obiectivul nostru este să atragem în Satu Mare investitori străini și interni cu un înalt potențial de inovație, care vor contribui semnificativ la creșterea economică a regiunii - a adăugat Pataki Csaba.