Infrastructura de apă și canalizare din județul Satu Mare, model de bune practici
Infrastructura de apă și canalizare din județul Satu Mare, model de bune practici
Investițiile realizate în ultimii ani în infrastructura de apă și canalizare din județul Satu Mare, servesc drept exemple de bune practici la nivel național și internațional.

Mai multe obiective de tratare a apei potabile și epurare a apelor uzate, construite cu fonduri europene de către Apaserv Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare, au fost vizitate de către reprezentanți ai Asociației Utilităților de Apă „Ukrvodokanal” din Ucraina, precum și de către specialiști din Polonia, Slovacia, Ungaria și România.
“Modificările climatice din ultimii ani ne obligă să acordăm o atenție sporită surselor de apă potabilă la nivel de regiune. Problemele legate de calitatea și distribuția apei ar putea fi gestionate mai eficient printr-o bună colaborare între companiile de apă din diferite regiuni geografice. De aceea consider că acest schimb de experiență este un pas esențial în dezvoltarea unor proiecte transfrontaliere care să ne ajute să facem față noilor provocări”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.