Szakmai ismereteiket gyarapítják a Szatmár Megyei Tanács közbeszerzési szakemberei
Szakmai ismereteiket gyarapítják a Szatmár Megyei Tanács közbeszerzési szakemberei
A Szatmár Megyei Tanács folytatja a Nemzeti Közbeszerzési Ügynökség és a Világbank által felajánlott technikai segítséggel kapcsolatban kötött együttműködési protokollt a beszerzési folyamatok javítása és a közbeszerzési szakemberek képzése érdekében.

Ez az együttműködés 2021-ben indult, ma, 2023 február 15-én pedig egy újabb szakmai találkozóra került sor a Szatmár Megyei Tanácsnál.

A mai találkozón több fontos témát is érintettek a résztvevők, úgy mint: átalányösszegeket biztosító közbeszerzési eljárások sajátosságai, szerződéses változtatások, a beszerzések becsült értékének előrejelzése; az orvosi műszerek odaítélési kritériumainak megválasztásában bevált gyakorlatok; az odaítélési szempontok indoklása; beszélgetések és példák az energetikai kritériumok és a digitalizáció témakörében.

A Megyei Tanácsot Pataki Csaba tanácselnök, Lenuța Cornea és Oliviu Buzgău alelnökök, Mihaela Bura, a Közbeszerzési Igazgatóság vezetője, illetve a közbeszerzésekkel foglalkozó szakemberek képviselték a találkozón. A Nemzeti Közbeszerzési Ügynökség képviseletében Alina Drăghici, az Előzetes Ellenőrzési Főigazgatóság vezetője, illetve Ana Maria Dima, az Előzetes Ellenőrzési Főigazgatóság aligazgatója vett részt, míg a Világbankot Adriana Mutiu, közbeszerzési szakértő képviselte.

A felsorolt intézményekkel való együttműködés célja a közbeszerzéssel kapcsolatos belső folyamatok fejlesztése, a közbeszerzések tervezésével és lebonyolításával kapcsolatos munkahelyi iránymutatás és támogatás révén a közbeszerzési személyzet kapacitásának fejlesztése, az odaítélési dokumentáció kidolgozása, valamint útmutatás az értékelési folyamat, a szerződés aláírása és végrehajtása során.