A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) fennállásnak 25. évfordulóját ünnepli
A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) fennállásnak 25. évfordulóját ünnepli
A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) fennállásnak 25. évfordulóját ünnepelte a Történetek, sorsok és lelkek a Szociális Igazgatóság családjában elnevezésű rendezvényén.

Számos gyermek és fiatal életét változtatta meg egyik napról a másikra, hogy bekerültek az igazgatóság nagy családjába. Elmesélt történetük megható és példaértékű mindenki számára.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke köszöntötte a DGASPC munkatársait és méltatta az intézmény 25 éves működését, amely sok nehézséget leküzdve gyerekek és idősek százainak mentette meg vagy könnyítette meg az életét.

„Köszönök mindent, tisztelt kollégák, hogy nagy szeretettel és példaértékű odaadással tanítják, oktatják és nevelik a rendszerbe bekerült gyermekeket. Odafigyelnek és vigyáznak az idősekre és azokra a fogyatékkal élő személyekre, akiknek nem egyszerű vagy szinte lehetetlen a mindennapi önálló boldogulás. Gratulálok az elmúlt időszak megvalósításaihoz, hiszen számos szociális pályázatot vittek sikerre. Visszaadták az intézmény szakmai hitelét és megbecsülését,  minőségi szolgáltatásokkal várnak minden kedvezményezettet. A Szatmár Megyei Tanács az elmúlt évek során folyamatosan fenntartotta és támogatta az intézményt, amely szociális szolgáltatásai révén mindig segítő kezet tudott nyújtani a kiszolgáltatott közösségek számára. Lehet bármilyen gazdasági krízis, ezt a kötelességünket a jövőben is tartani fogjuk, a következő 25 évben a maximumot tudja majd nyújtani az intézmény. " - mondta Pataki Csaba a negyedszázados évfordulón.