Stația de epurarea a apelor uzate din Tășnad a fost finalizată
Stația de epurarea a apelor uzate din Tășnad a fost finalizată
Una dintre cele mai mari investiții de mediu realizate până acum în orașul Tășnad a fost finalizată. Stația de epurare a apelor uzate, construită de Societatea APASERV cu fonduri europene, va elimina poluarea aerului și a solului, iar tășnădenii se vor putea bucura de un mediu curat și de o apă de foarte bună calitate. O mare parte din necesarul de energie electrică al stației este asigurat de centralele electrice fotovoltaice care vor reduce semnificativ costurile de exploatare.

Pe termen lung, reabilitarea sistemelor de apă și de canalizare, realizată în tot județul de APASERV în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APĂ și Consiliul Județean Satu Mare, va avea ca rezultat menținerea unui preț accesibil la apă, servicii de bună calitate și o mai bună protecție a mediului înconjurător.
Cele două investiții de la Tășnad au fost realizate prin “Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare”, în valoare totală de aproape 1,2 miliarde de lei, prin intermediul căruia se extinde și modernizează infrastructura de apă și canalizare în 62 de localități ale județului Satu Mare.