Continuăm să investim în infrastructura aeroportuară
Continuăm să investim în infrastructura aeroportuară
Consilierii județeni au aprobat proiectul “Carpathian Small Aviation for sustainable development of border regions”, inițiat și depus spre finanțare de către Aeroportul Satu Mare în cadrul Programului Ungaria - Slovacia - România - Ucraina 2014 – 2020.

Proiectul are în vedere realizarea de investiţii prin achiziţionarea unui utilaj multifunctional pentru întreținere și curățare pistă și suprafețe de mișcare, dezvoltarea primei platforme de flight-sharing, realizarea primului ghid VFR transnațional cu aeroporturile și aerodromurile din regiunile aferente proiectului, promovarea zborurilor și a aviației generale în cele 4 țări, achiziția unor dotări IT, organizarea de întâlniri în vederea facilitării conexiunilor publice pentru aeroporturile mici din zona eligibilă, precum și organizarea unui Meeting aviatic în Satu Mare.
Suma de care va beneficia Aeroportul Internațional Satu Mare prin acest proiect este de 446.230 de euro. Contribuția proprie a R.A. Aeroportul Satu Mare este de 22.311,50 euro, reprezentând 5% din valoarea cheltuielilor eligibile din bugetul proiectului, sumă ce va fi asigurată din bugetul local al Județului Satu Mare.
Termenul de implementare a proiectului este de 18 luni.