Continuăm demersurile pentru redeschiderea cât mai urgentă a secției Diabetologie
Continuăm demersurile pentru redeschiderea cât mai urgentă a secției Diabetologie
Continuăm demersurile pentru redeschiderea cât mai urgentă a secției Diabetologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, a cărei activitate a fost suspendată, provizoriu, din cauza lipsei de medici. Pentru a depăși această situație de criză și pentru a oferi pacienților servicii medicale corespunzătoare, am solicitat suportul medicilor diabetologi care profesează în sistemul privat și care ar putea suplini, provizoriu, deficitul de medici din sistemul public de sănătate.

În cadrul întâlnirii din data de 11 iulie 2023, dintre oficialitățile județene, reprezentanții sistemului public de sănătate și cei ai mediului privat, care furnizează servicii medicale în domeniul diabetologiei, au fost discutate cele mai potrivite variante în perspectiva acestei colaborări. A fost astfel solicitat sprijinul medicilor de la cabinetele individuale în vederea acordării de consultații atât în cadrul secției Diabetologie, cât și pentru asigurarea gărzilor pentru cazurile mai grave care se prezintă prin Unitatea de Primiri Urgențe, astfel încât să nu fie necesar ca pacienții cu această patologie să fie transferați la spitalele publice din județele învecinate pentru a fi tratați. 
Reprezentanții clinicilor private s-au arătat deschiși spre o astfel de colaborare, și urmează ca toate propunerile formulate în cadrul acestei întâlniri să fie discutate cu medicii diabetologi care se vor arăta dispuși să întindă o mână de ajutor pacienților sătmăreni care apelează la sectorul public de sănătate.