Conferință profesională pentru specialiștii din sănătate
Conferință profesională pentru specialiștii din sănătate
Mai mulți specialiști din Satu Mare, București, Bihor, Maramureș şi Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) participă în aceste zile la conferinţa profesională intitulată „Calitatea și siguranța îngrijirilor chirurgicale”.

În domeniul sănătății, pe lângă investiția în infrastructură, investiția în resursa umană este extrem de importantă pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale. 
Mai mulți specialiști din Satu Mare, București, Bihor, Maramureș şi Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) participă în în perioada 27-28 octombrie 2023 la conferinţa profesională intitulată „Calitatea și siguranța îngrijirilor chirurgicale”, eveniment desfășurat la Satu Mare în cadrul proiectului ”RocHUs-Care for health in Satu Mare and Szabolcs Szatmar Bereg conties”, proiect care presupune construirea a două stații de preepurare la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, reparații capitale la tâmplăriile clădirii SJU ("Spitalul Vechi") din Piața Eroilor Revoluţiei și achiziția de echipamente medicale performante.
“În ultimii ani, și încă și în prezent, în sistemul de sănătate din județul Satu Mare au fost aduse o serie de îmbunătățiri de infrastructură, cu scopul de a îmbunătăți calitatea îngrijirii pacienților. În același timp, pe lângă îmbunătățirile materiale, poate una dintre cele mai importante este formarea profesională a personalului de specialitate, întrucât cu acesta intră în contact pacienții. De aceea, sunt importante astfel de întâlniri, în cadrul cărora profesioniștii noștri pot face schimb de experiență. Sper că vom putea continua colaborarea cu instituțiile de sănătate din regiunea Szabolcs-Szatmár-Bereg, deoarece avem un obiectiv comun: să oferim pacienților standarde profesionale înalte de îngrijire și tratament”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, în deschiderea lucrărilor conferinței.