Zece personalități sătmărene au fost premiate la Gala LUMINĂTORII SATELOR
Ne mândrim an de an cu personalitățile culturale locale care și-au adus contribuția la dezvoltarea spirituală a comunităților din care provin. În cadrul ediției din acest an a galei LUMINĂTORII SATELOR, eveniment unic la nivel național, au fost premiate 10 noi personalități care ne reprezintă cu cinste județul:

Boros Gerzon - Odoreu

Ana Hotca-Bereșoaia – Negrești-Oaș

Vasile Ileașcău - sat Valea Seacă, comuna Tarna Mare

Kovács Ferenc – Viile Satu Mare

Vasilena Motica - Terebești

Codruț Vlad Rebic – sat Chegea, comuna Săcășeni

Karl Heinz Rindfleisch

Vasile Stoica – sat Stâna, comuna Socond

Szarvas Károly-senior – comuna Agriș

Torz Ana – Bixad

Cu ocazia acestui eveniment a fost omagiat și meșterul olar din Vama, Istvánfi Gheza, laureat recent cu titlul de TEZAUR UMAN VIU, fiind al doilea sătmărean distins cu acest titlu de către Ministerul Culturii.

„Le mulțumesc tuturor sătmărenilor premiați la această gală pentru că duc mai departe valorile tradiționale locale din toate colțurile județului. Sunt un bun exemplu pentru tinerii de azi cărora le transmit dragostea pentru portul popular, pentru valorile locale. Cu astfel de oameni, păstrători de tradiții, județul nostru va fi la fel de frumos și diversificat din punct de vedere cultural și la ediția cu numărul 100 a acestui eveniment”, a afirmat Pataki Csaba în cadrul evenimentului. 

Gala de premiere LUMINĂTORII SATELOR este organizată an de an de Consiliul Județean Satu Mare prin Centrul Județean pentru Conservarea și Pomovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

 
Politica de Cookie