Németországi munkalátogatáson vesz részt Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság munkatársai.
A látogatás során a Szatmár megyei küldöttség megtekinti a német intézmény által működtetett szociális intézményeket, mint például a családon belüli és szexuális erőszak áldozatai számára létrehozott központot, anyaotthonokat, illetve a 6 év fölötti gyermekek számára létrehozott központot is.

Mindezek mellett tapasztalatcserés megbeszélésekre is sor kerül az említett témákban, illetve a szatmáriak részletes betekintést nyerhetnek az Albert Schweitzer Gyermekfalu által nyújtott valamennyi szolgáltatás menetébe és működésébe.
„Hosszú évekre visszanyúló kapcsolatot ápolunk az Albert Schweitzer Gyermekfaluval, a mostani látogatás pedig remek lehetőség arra, hogy szakembereink megosszák tapasztalataikat német kollégáikkal, és a jövőre nézve közös projektek kidolgozásáról is személyesen egyeztessenek.” – nyilatkozta Pataki Csaba tanácselnök. 

 
Cookie