Nagy intenzitással dolgoznak a megyei utak korszerűsítésén és karbantartásán
Az ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítési munkálataival párhuzamosan zajlik több megyei út korszerűsítése és karbantartása is. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba több építkezési területet is felkeresett a mintegy 30 kilométernyi területen.

-        A 109N jelzésű megyei úton Szekerestanya és Érszakácsi közötti szakaszán végéhez közelednek az időszakos karbantartási és javítási munkálatok, a végső aszfaltozás következik a napokban. Ezen munkálatokat a Szatmár Megyei Tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.

-        A 195B jelzésű megyei úton zajló korszerűsítési munkálatokat a PNDL II program által finanszírozzák. A Királydaróc – Cigányi – Nagymajtény – Vraja Crasnei kereszteződésig tartó szakaszra már felkerült az első aszfaltréteg, jelenleg a vízelvezető árkok betonozásán, az átívelő hidakon, a háztáji behajtókon, illetve a mellékutak bekötésén dolgozik a kivitelező. Itt ez év végéig befejeződnek a munkálatok.

-        A Dacia – Csengerbagos – Szamosdob szakaszon jelenleg a kavicsos réteg lerakásán és tömörítésén dolgoznak, Csengerbagoson pedig már az első aszfaltozás is megtörtént, ugyanakkor zajlik az átkötő hidak építése is. Az időjárási viszonyok függvényében idén elkészül az aszfaltozás is egészen Dacia településig. A korszerűsítési munkák befejezésének határideje 2023 év vége.

 
Cookie