Munkamegbeszélés a Szatmár megyei polgármesterekkel
Munkamegbeszélés a Szatmár megyei polgármesterekkel
Az év első munkamegbeszélésre hívta ma a megye polgármestereit a Szatmár Megyei Tanács vezetősége, mely találkozón a megyét érintő különböző témákról egyeztettek.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke biztosította a jelenlévő közigazgatási vezetőket arról, hogy az idei költségvetés kiegyensúlyozottan kerül leosztásra a megye községei és városai között, ugyanakkor felívta a figyelmet arra is, hogy a ne feledkezzenek meg a 2023-ban folyamatban lévő fejlesztési projektek önrészének a fedezetének a biztosításáról, hiszen enélkül nem fogják tudni sikeresen zárni a befektetéseket. 

Ugyancsak a mai találkozón szó esett arról is, hogy országos szinten Szatmár megye az egyetlen olyan megye, ahol már lezárultak és kihirdetésre is kerültek a megyei közszállítás lebonyolítására kiírt versenytárgyalások, ezzel kapcsolatban pedig arra kérte a tanácselnök a polgármestereket, hogy kövessék figyelemmel és bizonyosodjanak meg arról, hogy a nyertes cégek tartják magukat a szerződésben vállaltakhoz. 

További témák voltak még a közterületről származó állati tetemek begyűjtése és megsemmisítése, a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás, a kóborkutyák problémájának megoldási lehetőségei, illetve finanszírozási projektek előkészítése a megye oktatási egységeinek támogatása érdekében.

“Nagyon fontos, hogy idén a közigazgatásra helyezzük a hangsúlyt a politika helyett. Továbbra is meg kell tartsuk a megye fejlődésére vonatkozó közös jövőképet, és olyan partnerségeket kell kialakítsunk a helyi közigazgatások között, amelyek fejlődési lehetőséget vonzanak Szatmár megyébe” – mondta a találkozó végén Pataki Csaba.