Megkezdődött a megyei utak korszerűsítése Erdőd - Erdődhegy és Ivácskó - Szamoskrassó közötti részeken
Megkezdődött a megyei utak korszerűsítése Erdőd - Erdődhegy és Ivácskó - Szamoskrassó közötti részeken
Megkezdtük a korszerűsítési munkákat a 195-ös jelzésű megyei út két fontos szakaszán: Erdőd - Erdődhegy (6,1 km) és Ivácskó - Szamoskrassó (7 km) közötti részeken. A munkálatok a csapadékvíz elvezetését biztosító kereszthidak építésével kezdődtek. A teljes beruházás ez év végére lezárul.

A megyei út két korszerűsítés alatt álló szakaszán az útburkolat javítással párhuzamosan zajlanak a víz- és csatornahálózat bővítési munkálatai is, amelyek minőségi ivóvizet és megfelelő víznyomást biztosítanak majd a környék lakóinak. A munkálatok jobb összehangolása érdekében Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Oliviu Buzgău alelnök munkamegbeszélést folytattak az Apaserv vezetőivel, illetve Erdőd és Szatmárhegy polgármestereivel, valamint az útszakaszok korszerűsítését végző cég képviselőivel. A találkozó célja az is volt, hogy az említett fejlesztések ne hátráltassák egymást és párhuzamosan haladjanak.

„Nagyon fontos, hogy összehangoljuk a kivitelezési munkálatokat. Nem szeretnénk, hogy amit felépítettünk, mások később összetörjék. Szeretném megköszönni a környék lakóinak, hogy megértették, hogy a mostani két beruházással járó pillanatnyi kényelmetlenség elkerülhetetlen a térség fejlődéséhez". - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.