Megalakítják a Szatmár Megyei Hulladékkezelés Interkommunális Fejlesztési Egyesületet
Megalakítják a Szatmár Megyei Hulladékkezelés Interkommunális Fejlesztési Egyesületet
Az új jogszabályok értelmében a Szatmár megyei közigazgatási egységeknek 2024. január 1-jétől kezdődően, amennyiben nincs megbízási szerződésük a Szamosdobi Ökológiai Hulladéktározóval, nem szállíttathatják a háztartási hulladékot ide. Ennek a helyzetnek a következménye akár a szemétszállítás, mint közszolgáltatás felfüggesztése is lehet.

A jogszabályok tisztázása érdekében a Szatmár Megyei Tanács, mint az Integrált Hulladékkezelési Rendszer (SPASIMD) közigazgatási szolgáltatásának felügyelő hatósága, a Szamosdobi Ökológiai Hulladéklerakó üzemeltetője, összehívta a megye minden községének és városának polgármestereit egy megbeszélésre. Ezen az ülésen a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba, és a SPASIMD igazgatója, Claudiu Ardelean, az ezen megbízási szerződések elkészítéséhez szükséges intézkedéseket ismertették.
Ezen lépés megkönnyítése érdekében megalakult a Szatmár Megyei Hulladékkezelés Interkommunális Fejlesztési Egyesület, amelyen keresztül a megye összes községe és városa egyetlen megbízási szerződést fog kötni a hulladék elszállítása céljából.