Lenuța Cornea és Oliviu Buzgău a Szatmár Megyei Tanács új alelnökei
Azonnali hatájjal összehívott rendkívüli űlésén határozott ma a Szatmár Megyei Tanács a két alelnök, a Nemzeti Liberális Pártot képviselő Ioan Rus és Cristian Valer Beșeni tisztségből való felmentéséről. A 33 megyei tanácsos közül 23-an egyöntetűen szavaztak a két alelnök menesztése mellett.

A két alelnöki szék betöltése érdekében ugyancsak a mai napra egy újabb rendkívüli tanácsülést hívtak össze annak érdekében, hogy megszavazzák a Szatmár Megyei Tanács két új alelnökét.

A két új alelnök, Lenuța Cornea és Oliviu Buzgău, a Szociáldemokrata Párot képviselik, őket a jelen lévő 23 tanácsos egyöntetű szavazata alapján választották meg a funkciók betöltésére.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta: „A megye fejlesztése csak akkor haladhat előre, ha az irány mindenki számára ugyanaz. Sajnálatos módon, az elmúlt időben a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei szervezetének vezetői közül egyesek a haladás helyett a rombolás és a gáncsolás politikáját helyezték előtérbe, akadályozva ezzel a fejlesztési projekteket. A települések polgármestereinek munkája, projektjeik lettek alárendelve, és ezáltal veszélyeztetve is, egyetlen ember személyes érdekeinek. Ezen olcsó és túlpolitizált hozzáállásnak köszönhetően rengeteget veszítettek a Szatmár megyei lakosok. Annak érdekében, hogy a folyamatban lévő fejlesztések befejeződjenek és új projektek indulhassanak, egységes nézeteket valló csapatra, többségre a tanácsban, ugyanakkor partnerekre van szükség a helyi önkormányzatoknál is, hiszen a Megyei Tanács együttműködve a helyi polgármesteri hivatalokkal csak így tudja véghez vinni a közösség számára oly fontos és hatékony fejlesztéseket.”

A Szatmár Megyei Tanács ezúton is köszönetét fejezi ki Ioan Rusnak az elmúlt 6 évben a Megyei Tanácsnál végzett munkájáért, mely időszakban jelentős szerepet vállalt a megyei közúti infrastruktúra fejlesztési projektjeinek kidolgozásában.

 
Cookie