Kezdődnek a sürgősségi osztály korszerűsítési és bővítési munkálatai
Kezdődnek a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi részlegének korszerűsítési, bővítési és átszervezési munkálatai. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke ma aláírta a kivitelezési szerződést az F Haus SRL képviselőjével.

A beruházás végeztével úgy a pácienseket, mint az egészségügyi személyzetet a legkorszerűbb, minden elvárásnak megfelelő felszereléssel ellátott épület, illetve ultramodern diagnosztikai berendezések fogják várni.

“Nagyon fontos számunkra, hogy a sürgősségi ellátásra szoruló szatmári betegeket megfelelő körülmények között kezeljék. Ezzel a beruházással felélesztjük a szatmári sürgősségi betegellátást, ugyanakkor az egészségügyi személyzet számára biztosított korszerű orvosi eszközökkel is hozzájárulunk számos élet megmentéséhez.” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A bővítési munkálatok a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház C1-es épületének mintegy 250 négyzetméternyi hasznos felülettel való megnövelését jelentik. Ezeket a tereket a sürgősségi osztály fogja használni, itt többek között egy CT berendezés, gyermekgyógyaszáti sürgősségi osztály, illetve irattár és egy tárgyalóterem is helyet kap.

A korszerűsítési beavatkozások a sürgősségi osztály által használt terek esetében az egészségügyi körök biztosítását, a videó megfigyelő-, tűzoltó-, szellőző- és klímahálózatok korszerűsítését jelentik, ugyanakkor alacsony villamosenergia-fogyasztású és hőenergia-visszanyerő rendszerű világítótestek kerülnek alkalmazásra.

A munkálatok kivitelezési határideje 9 hónap, összértéke pedig 7 625 052 lej, melyet melyet a Regionális Operatív Program 2014-2020 által biztosított uniós alapokból fedezik.

 
Cookie