Kezdődhet a sürgősségi osztály felújítása
Kezdődhet a sürgősségi osztály felújítása
Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke ma jóváhagyta a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi részlegének korszerűsítési, bővítési és átszervezési munkálatainak megkezdését.

„Az egészségügyi fejlesztések mindig az első helyen szerepeltek a Szatmár Megyei Tanács számára. A sürgősségi osztály felújításával pedig egy újabb lépést teszünk előre. Ma a kivitelezőkkel találkoztam, akik hamarosan megkezdik a munkát. Emlékeztettem őket, hogy ez a szatmáriaknak egy létfontosságú beruházás, a betegek számára a lehető leggyorsabban biztosítani kell az osztályon a minőségi és gyors ellátást.” - mondta Pataki Csaba tanácselnök.

A bővítési munkálatok a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház C1-es épületének mintegy 250 négyzetméternyi hasznos felülettel való megnövelését jelentik. Ezeket a tereket a sürgősségi osztály fogja használni, itt többek között egy CT berendezés, gyermekgyógyászati sürgősségi osztály, illetve irattár és egy tárgyalóterem is helyet kap. A munkálatok kivitelezési határideje 9 hónap, összértéke pedig 7 625 052 lej.