Európai uniós forrásokból felújítjuk a „Sfântul Spiridon” Neuromotorikus Járóbeteg típusú Rehabilitációs Központot
A Szatmár Megyei Tanács európai uniós alapokból újítja fel a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság alárendeltségébe tartozó „Sfântul Spiridon” Neuromotorikus Járóbeteg típusú Rehabilitációs Központot.

Az október 31-i tanácsülésen egyhangulag megszavazták a megyei tanácsosok az uniós források lehívásához szükséges dokumentációt és költségeket. A projekt összértéke 710 306 lej, amelyet a megyei tanács az Országos Helyreállítási és Rezilienciatervből (PNRR) finanszírozna. A neuromotorikus központot 2006-ban hozták létre, Szatmárnémetiben az Aurora utca 1-3 szám alatt található. 

„A központot sok Szatmár megyei fogyatékkal élő személy látogatja a megfelelő rehabilitáció és gyógyulás reményében, így a még magasabb szakmai színvonal eléréséhez időszerűnek látjuk az épület teljeskörű felújítását, valamint új korszerű professzionális eszközökkel való felszerelését.” - mondta Pataki Csaba a Szatmár Megyei Tanács elnöke. 

A pályázat magába foglalja az épület teljes berendezésének a megvásárlását is, a fizioterápiás, kinetoterápiás és ergoterápiás szakmai felszerelések mellett, új ágyakat és bútorok kap az intézmény, amelyet Szatmár megye minden pontjáról igénybe vesznek a betegek.

 
Cookie