Az UNICEF-el közösen továbbra is segítünk az ukrán menekülteken
A Szatmár Megyei Tanács, valamint a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) tovább folytatja együttműködését az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjával (UNICEF).

Pataki Csaba, tanácselnök szeptember 6-án fogadta az UNICEF képviselőit - Voica Tomuș, a romániai UNICEF gyermekvédelmi szakemberét, Anna Juarezt, a nemzetközi UNICEF emberkereskedelem elleni szakemberét, és Florian Sălăjeanut, a román UNICEF Szatmár és Máramaros megyei biztosát, a nagybányai ASSOC Egyesület elnökét, illetve a gyermekvédelmi igazgatóság vezetőit. A szervezetek továbbra is támogatni fogják a Halmi határátkelőnél érkező ukrán menekülteket, különös tekintettel a kísérő nélkül érkező gyerekekre. Ugyanakkor az UNICEF a határátkelőnél dolgozó jótékonysági szervezeteket is segíteni szeretné, hogy a munkájukat minél hatékonyabban és jobb körülmények között végezzék.

„Az elmúlt fél év során a Szatmár Megyei Tanács, a szociális intézményein keresztül folyamatosan támogatta az ukrán menekülteket, a megyébe érkező gyerekek számára biztonságot, védelmet és szociális ellátást nyújtott, amely segítségre a rászorulók továbbra is számíthatnak majd.” - mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

 
Cookie