Aláírták az Északnyugati Regionális Cloud létrehozásáról szóló szerződést
Aláírták az Északnyugati Regionális Cloud létrehozásáról szóló szerződést
Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke aláírta a Partnerségi megállapodást az Északnyugati Regionális Cloud létrehozásáról.

A szerződést az Európai Alapok és Befektetések Minisztériumának vezetőjének, Marcel Bolos miniszternek a jelenlétében látta el kézjegyével a a Szatmár Megyei Tanács elnöke mellett a további négy Megyei Tanács elnöke, mégpedig Ilie Bolojan (Bihar megye), Ionel Bogdan (Máramaros megye), Emil Radu Moldovan (Beszterce Naszód megye), Dinu Iancu Sălăjanu (Szilágy megye), illetve Ionel Sorin Bălan, a Speciális Távközlési Hatóság elnöke. 
A Regionális Cloud biztosítja a kommunikációt a partnermegyék egyes közintézményeinek adatbázisai között, továbbá növeli mind a közszolgáltatások minőségét, mind az e-közigazgatási szolgáltatások elérhetőségét.
Északnyugat-Románia több mint 2,7 millió polgára veheti igénybe a közintézmények által kínált szolgáltatásokat anélkül, hogy be kellene mennie az intézményekbe, vagy sorban kell állnia az ügyfélszolgálati ablakoknál.
Ezeket az előnyöket nemcsak Szatmár megye lakosai, hanem a szórványban letelepedett polgárok is élvezhetik. A közintézményektől az interneten keresztül szerezhetik be a szükséges dokumentumokat, anélkül, hogy az országba kellene utazniuk.
A projekt összértéke 60 millió euró, a finanszírozást európai alapokból, az Északnyugati Regionális Programon keresztül biztosítják, mely összegből 30 millió euró a Regional Cloud létrehozása, a maradék összegből pedig a szoftveres rész megvalósítására kerül sor.