Aláírták a 10 közösségi fürdő vásárlására vonatkozó szerződést
Aláírták a 10 közösségi fürdő vásárlására vonatkozó szerződést
Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület elnöke és a nyertes cég ügyintézője a közbeszerzési eljárás lezárását követően aláírta a "Romák társadalmi felzárkóztatása és szerepvállalása Szatmár megyében" című projekt keretében szaniter konténerek beszerzésére vonatkozó szerződést.

A pályázaton nyertes cégnek 120 napja van a szaniter konténerek leszállítására és felszerelésére, a szerződés értéke 795.000 lej plusz áfa. A közösségi fürdőket az alábbi településeken szerelik be: Tasnád város (Tasnádszarvad és a város Cserveg negyede), Erdőd város, valamint Szatmár megye 7 faluja: Felsőboldád, Kispeleske, Hirip, Iriny, Csedreg, Atya, Tasnádszántó, Túrterebes. Minden közösség egy közösségi fürdőt kap (1 férfi és 1 női konténer), zuhanyzóval, mosdókagylóval, WC-vel, mosógéppel és szárítóval teljesen felszerelve. 
A "Romák társadalmi befogadása és szerepvállalása Szatmár megyében" című projekt fő célja a romák társadalmi befogadásának és szerepvállalásának növelése Szatmár megyében, 1300 veszélyeztetett helyzetben lévő családból származó személy (ebből 1250 roma) számára nyújtott integrált szolgáltatások révén, valamint a helyi hatóságok kapacitásának növelése 10 szatmári közösségben, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a romák társadalmi befogadása érdekében.
A projektet a "Helyi fejlesztés, szegénységcsökkentés és a romák integrációja" program, az EGT és a Norvég Alap 2014-2021, "A romák integrációjának és szerepvállalásának növelése" című pályázati felhívás és a román kormány finanszírozza. A projekt teljes támogatható értéke 4.414.864,62 lej, amelyből 3.752.634,93 lej EGT és Norvég Alap, 662.229,69 lej pedig állami társfinanszírozás.