A halmi Albert Schweitzer Egyesület megalakulásának 20. évfordulóját ünnepeltük
A halmi Albert Schweitzer Egyesület megalakulásának 20. évfordulóját ünnepeltük
A halmi Albert Schweitzer Gyermekekért, Családért és Közösségért Egyesület megalakulásának 20. évfordulóját ünnepeljük a németországi Waldenburgban lévő "Albert Schweitzer" Gyermekfalu képviselőivel együtt, akikkel Szatmár megye több mint 30 éve szoros együttműködést ápol. A waldenburgi "Albert Schweitzer" Gyermekfalu ezekben az évtizedekben nagylelkű támogatója volt a halmi gyermekotthonnak, amellyel számos sikeres projektet dolgoztak ki.

A németországi gyermekfalu igazgatóiból és igazgatótanácsi tagjaiból álló küldöttség munkalátogatás keretében találkozott a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Pataki Csabával, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselőivel. A találkozó során új projektjavaslatokat terjesztettek elő a Szatmár megyei gyermekek és családok számára nyújtott szolgáltatások javítása érdekében. 
Waldenburgi partnereink a Szatmár megyében a gyermekvédelem és szociális segítségnyújtás területén kidolgozott legújabb projektek iránt is érdeklődtek, és ebből az alkalomból meglátogatták a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság által működtetett, nemrég modernizált szatmári "Szent Spiridon" neuromotoros rehabilitációs járóbeteg-központot, a "Mihaela" Családi Otthont Tasnádon és a "Violeta" fogyatékkal élő gyermekek számára létrehozott Családi Otthont Nagykárolynan.