gradi1
abd1a4f5-2d0c-4998-a47e-47504272aa12

Elkezdődtek az amaci út karbantartási munkálatai

Zajlanak a 193A jelzésű megyei út Amac – Oroszfalva – Résztelek közötti szakaszának időszakos rehabilitációs munkálatai. A Kolozs megyei kivitelező, a Diferit KFT a következő napokban két rétegnyi kavicsos bitumennel fedi le az eddigi földutat, mintegy 60 000 négyzetméter területen.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba és Ioan Rus alelnök ma személyesen ellenőrízték az október 21-én, hétfőn elkezdett munkálatok minőségét. Ezen javítások által jelentősen csökkeni fog a környék autós forgalom miatti porszennyezettsége, ugyanakkor a közlekedést is hatékonyabbá teszi és az út minőségét is óvja. Mindezek mellett a közel 10 kilométernyi útszakaszon javasolt csökkentett sebességgel haladni (30 km/óra), ezáltal is védve a burkolatot és elkerülve a gépkocsik nemkívánt meghibásodását. Amennyiben az időjárási viszonyok megengedik, az útburkolati javítások 10 napot vesznek majd igénybe.

Ebben az időszakban Amac, Oroszfalva és Résztelek települések között, illetve a Béltekhodos (Hodisa) – Nagyszokond – Szakasz útvonalon is zajlanak hasonló jellegű munkálatok.

Pataki Csaba tanácselnök ugyanakkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy jövő tavasszal tervben van a most feljavított útszakasz két rétegnyi aszfalttal való lefedése is.

gradi1