gradi1

Szatmár megye kiválló példája a duális oktatásnak

DSC_0011Önök iskolapéldái a duális oktatásnak” – mondta Sebastian Metz, a Román-Német Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, aki ma Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével egyeztetett a helyi szakiskolák népszerűsítéséről.

Pataki Csabával és Szatmár megye alprefektusával, Altfater Tamással találkozott a Román-Német Ipari és Kereskedelmi Kamara küldöttsége, Sebastian Metz ügyvezető igazgató és Iuliu Cadar, a Német-Román Vállalkozók Egyesületének elnöke. A találkozón elsősorban a duális oktatás, valamint a szakiskolák megfelelő népszerűsítése volt napirenden. Szatmár megye azon kevés megyék egyike, ahol a szakiskolákba beiratkozott tanulók száma meghaladja az elméleti iskolákban tanulók számát. Szatmár megye ezáltal egyre több és egyre job szakembert tud kitermelni, akik a munkaerőpiacon bárhol megállják a helyüket.

Pataki Csaba, ugyanakkor beszámolt a küldöttségnek az egészségügyi fejlesztésekről és beruházásokról, a megyei utak rehabilitásáról, hiszen az elmúlt egy év során, több mint 150 kilométernyi útszakaszt sikerült felújítani, továbbá a megyei tanácselnök felhívta a kamara képviselőinek figyelmét a szatmári folyékony kincsre is, a termálvizekre, mint potentiális befektetés.

gradi1