112 – SALVAMONT

Hegyvidéken történt baleset vagy eltévedés esetén hívja a Salvamont Hegyimentő Közszolgálatot a 112-es egységes segélyhívó számon vagy az Országos Hegyimentő Közszolgálat ügyfélszolgálatát a 0725826688-as számon (OSALVAMONT). 

"Apel 112" alkalmazás
A Különleges Távközlési Szolgálat 2019 február 15-én indította el az "Apel 112" mobiltelefonos alkalmazást, amely a hívásindítás pilanatában lehetővé teszi a GPS koordináták azonnali továbbítását az 112 Egységes Segélyhívó Rendszer felé. A helyadatok pontos továbbításának köszönhetően a speciális egységek (mentők, rendőrség, csendőrség, katasztrófavédelem, hegyimentők) gyorsabban és hatékonyabban jutnak a helyszínre, növelve ezzel a bajbajutott személyek esélyet. Ugyanakkor az alkalmazás használata magában foglalja a mobiltelefon adatszolgáltatásának (internet hozzáférés) és helymeghatározó szolgáltatásának (GPS) aktiválását és meglétét. Adatszolgáltatás hiányában azonban a telefonbeszélgetés során a 112-es diszpécserrel közölhető a hívó helyzete, az alkalmazás lehetővé teszi a GPS koordináták megjelenítését.

Aplicaţia "Apel 112” este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store. Aplicaţia este compatibilă cu telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. Versiunile minime suportate de sistemele de operare ale telefoanelor mobile sunt iOS 5 şi Android 4.4.