gradi1

Odafigyelünk a speciális nevelési igényű gyerekek megfelelő oktatására!

20Ebben a tanévben 38 speciális nevelési igényű, valamint Down-szindrómás gyermek járhat iskolába Nagykárolyban. Szeptember 24-én került sor annak az új oktatási intézmény épületének átadására, amelyben 5 elemi és általános iskolai osztály román és magyar tagozatos speciális nevelési igényű gyermek tanulhatnak zavartalanul.

„Szeretném megköszönni a polgármester úrnak és a helyi tanácsnak, hogy a partnereink voltak az épület belső munkálatainak kivitelezésében, ugyanakkor következni fog az épület külső felújítása is, hogy egy a 21. századnak megfelelő modern oktatási intézményt hozzunk létre. A tavalyi év során a Szatmár Megyei Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Integrált Tanintézménye a megye több településén nyitott részleget, ahol jól felkészült szakemberek foglalkozhatnak a gyerekekkel. Köszönettel tartozunk ezeknek a pedagógusokank hiszen rengeteg szatmári, nagykárolyi, avasfelsőfalui és sárközújlaki család életét segítik a mindennapokban.” – mondta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Az oktatási intézmény avatóünnepségén Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere ígéretet tett arra, hogy az épület külső felújítására is forrásokat fognak szerezni, hiszen az önkormányzat szívén viseli és teljes mértékben támogatja azokat a speciális nevelési igényű gyermekeket nevelő családokat, hogy jobb körülmények között történjenek a fejlesztések.

Szatmár Megyei Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Integrált Tanintézményének igazgatója, Ramona Costin nyitóbeszédében kiemelte, hogy fontos lépés ez a nagykárolyiak életében, hiszen az ezentúl helyben kapják meg a megfelelő segítséget a speciális nevelési igényű gyerekek, úgy az autizmus spektrumzavarral, mint a Down-szindrómával élők.

gradi1