gradi1

Tiszteletadás azoknak akik feláldozzák az életüket a lakosságért

DSC_00042014.szeptember 13-án a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének székhelyén ünnepelték meg a Romániai Tűzoltók Napját.A rendezvényen jelen volt Adrian Ştef , a Szatmár Megyei Tanács elnöke,Eugeniu Avram prefektus és Dorel Coica,Szatmárnémeti polgármestere.
Szeptember 13.nagyon fontos nap a román történelemben.1848. szeptember 13-án a tűzoltókatonák saját kérésükre, Pavel Zăgănescu százados vezetésével, részt vettek a törökök elleni Dealul Spirii-i csatában .
Az ünnepséget Dan Gheorghe parancsnok nyitotta meg.Eugeniu Avram prefektus átadta Gabriel Oprea belügyminiszter jókívánságait.
Adrian Ştef , a Szatmár Megyei Tanács elnöke beszédében kihangsúlyozta, hogy a továbbiakban is számíthatnak a támogatására valamint örömét fejezte ki, hogy modern eszközökkel sikerült felszerelni a tűzoltóságot.,,Nagy örömömre szolgál, hogy nekünk is sikerült hozzájárulni ahhoz, hogy modern felszerelésekkel lássuk el a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét, mellyel számos projektben partnerek vagyunk .Örülök, hogy együtt ilyen nagy lépést tudtunk tenni,hiszen a modern eszközöknek köszönhetően a szatmári lakosság segítségére lehetünk a lehető leghatékonyabb módon.Ezeknek a pályázatoknak köszönhetően számos emberéletet menthetünk meg .Biztosítottuk a polgárok védelmét tűz, katasztrófák esetén”-mondta Adrian Ştef , a Szatmár Megyei Tanács elnöke.
A Szatmár Megyei Tanács és a polgármesteri hivatal részéről ,pénzjutalmat adtak át azoknak a tűzoltóknak akik kiemelkedő eredményeket értek el a különböző szakmai versenyeken.
Dan Gheorghe parancsnok megköszönte Adrian Ştef , a Szatmár Megyei Tanács elnökének az együttműködését, kihangsúlyozva, hogy az elnök segítsége nélkül a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége nem lenne ilyen jól felszerelve.
A köszötőbeszédek után két tisztet és két altisztet léptettek elő.
A tűzoltóság oklevelekkel és emlékplakettel ajándékozta meg az önkormányzati vezetőket.

gradi1