Aktuális hírek

turisztika
gradi1

A replika jogán

Utalva Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere legutóbbi nyilatkozatára, mely a Szatmárnémetiben megszervezett különböző rendezvényeket illeti, szeretnék  pontosítani:

,,Mindig úgy gondoltam, hogy  a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács nem különböző entitások és nem versenytársak. Véleményen szerint az, hogy a megyeközpont ad otthont különböző rendezvénynek többletértéket jelent. Az elmúlt években megszervezett események, mint  például a ,,Termés Napja”, az ,,Oktober Fest”  és a ,, Szatmáron Gyártották” a Szatmár Megyei Tanács és  a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal eggyüttműködésének a gyümölcsei.

Közösen gondoltuk ki és valósítottuk meg ezeket a rendezvényeket és azt hiszem, hogy a szatmári lakosok érdekeit szolgálták. Személy szerint, mint a Szatmár Megyei Tanács elnöke nem tudok és nem is akarok különbséget tenni a szatmári és a megye más településeinek lakosai között, mivel az én mandátumom azok az emberek akaratát fejezi ki akik rám szavaztak. Meggyőződésem, hogy a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal között olyan szintű együttműködés létezik, melynek következtében megfelelünk a ránk szavazott emberek elvárásainak és reményeinek. Azt szeretném javasolni, hogy a Szatmárnémeti Város Napok és a Szatmár Megyei Napokat egyszerre kellene megrendezni, ezáltal elkerülhető lenne az a feltételezés, hogy a két intézmény között bármilyen szintű versengés lenne. Mindig a kölcsönös egyezségre és megértésre alapoztam és arra szeretnék emlékeztetni, hogy a politikai akarat volt az, mely biztosította számunkra az eddigi politikai sikereinket. A bölcsesség és a nyílt párbeszéd azok a dolgok melyekkel a mindennapi problémákat meg lehet oldani. Fontos az, hogy a mi döntéseink, bármilyen természetűek is legyenek, a szatmáriak érdekeit szolgálják , az egység és a jó együttműködés pozitív jegyében.”

Mihai Adrian Ștef,

a Szatmár Megyei Tanács elnöke

gradi1