Ştiri recente

turistic
gradi1
2

Au fost încheiate lucrările de modernizare a drumului județean Craidorolț-Țeghea-Mihăieni

După zeci de ani în care nu au fost realizate investiții de modernizare semnificative, accesul către ștrandul Mihăieni se desfășoară acum pe o infrastructură rutieră modernă. Recepția la terminarea lucrărilor s-a făcut în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și a vicepreședintelui Ioan Rus.

Ținând cont de dezvoltarea turistică a zonei, Consiliul Județean a decis să modernizeze drumul județean 195B dintre localitățile Craidorolț – Țeghea – Mihăieni, astfel că în acest moment este posibilă deplasarea pe asfalt, pe o lungime de 6,38 kilometri.

3 4

Pe sectorul de drum modernizat au fost montate 17 podețe, iar de-a lungul drumului a fost amenajat șanțul de drenaj. Pentru siguranța circulației, au fost construite gambioane, iar pe o lungime de 5,5 kilometri, șoferii sunt protejați de parapeți. Au fost montate, de asemenea, indicatoare rutiere, indicatoare hectometrice și kilometrice.

Lucrarea a beneficiat de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală I, valoarea totală a lucrării fiind de 10,6 milioane de lei.

Această nouă lucrare leagă alte două investiții recente, respectiv drumul județean Mădăras-Craidorolț-Tășnad și drumul județean Mihăieni-Acâș, cu zona turistică a ștrandurilor de la Acâș/Mihăieni și a Mănăstirii Țeghea, pornind din localitatea Craidorolț.

 

gradi1