Ştiri recente

turistic
gradi1

Satu Mare – exemplu de bune practici în învățământul dual

DSC_0011”Sunteți un exemplu bun de urmat în ceea ce privește învățământul dual.” sunt cuvintele adresate de directorul general AHK România Sebastian Metz, președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Pataki Csaba și subprefectul Județului Satu Mare, Tamas Altfater au primit miercuri, 25 septembrie, delegația AHK condusă de directorul general al acesteia Sebastian Metz și Iuliu Cadar, președintele DRWSM. Principalul subiect discutat a fost învățământul dual, amândouă entitățile dorind să schimbe imaginea populației despre școlile profesionale. Satu Mare este printre puținele județe unde numărul claselor profesionale depășește numărul claselor din școlile teoretice, aici văzându-se munca depusă încă din 2014, când autoritățile au observat lipsa forței de muncă și au început alături de societățile comerciale și unitățile de învățământ să formeze specialiști.

Cei peste 150 de kilometri de infrastructură rutieră care au fost reabilitați anul acesta, precum și centura Sătmarului, rețelele de autostrăzi din comunitatea europeană care se apropie de județul nostru vor facilita accesibilitatea populației către locurile de muncă. Președintele Consiliului Județean Satu Mare a prezentat și investițiile în mediul de sănătate, în continuă dezvoltare, dar și principala resursă a județului – apele termale, un subiect foarte atractiv pentru investitori.

gradi1