Ştiri recente

turistic
gradi1
e 1

Mandatul de consilier județean al doamnei Mărginean Maria-Eva a fost validat de consilierii județeni

La propunerea vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, ședința ordinară a deliberativului județean, din data de 29 iulie 2019, a debutat cu un moment de reculegere în memoria maestrului Rudolf Fátyol, fostul manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti”, care s-a stins din viață în data de 22 iulie, la vârsta de 62 de ani.

Primul punct al ordinii de zi a ședinței ordinare a lunii iulie a avut în vedere validarea mandatului de consilier județean al doamnei Mărginean Maria-Eva, ca urmare a încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al domnului Riedl Rudolf.

b f i

În cadrul plenului a mai fost aprobată, printre altele, rectificarea bugetului general consolidat al Județului Satu Mare pe anul 2019, prin care s-au alocat sume de bani pentru cofinanțarea unor proiecte transfrontaliere și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și pentru proiectul privind realizarea a 16 unități locative ANL la Spitalul Negrești-Oaș etc.

Sistemul sătmărean de protecție a copilului face noi progrese. Consilierii județeni au adoptat noile măsuri propuse cu privire la proiectul ,,Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colt – Halmeu și dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire”. Proiectul, în valoare de 1 milion de euro, a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 de către DGASPC Satu Mare.

Un alt proiect de hotărâre important, votat în plenul Consiliului Județean, este cel referitor la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Realizarea platformei de gunoi-celula nr.2 din cadrul depozitului ecologic regional de deșeuri nepericuloase Doba, județul Satu Mare”.

 

gradi1