gradi1
3

Consiliul Județean Satu Mare încurajează dezvoltarea proiectelor inovative în agricultura biologică!

Timp de trei zile, în perioada 12-14 iunie 2019, în județul Satu Mare, la Valea Măriei, se desfășoară conferința Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL) “BIOLEADER și scheme de calitate”.

În cadrul evenimentului se poartă discuții referitoare la proiectele de cooperare, cresterea valorii adaugate a produselor prin agricultura biologică și dezvoltarea de noi proiecte inovative.

1  4 7 11 12

Invitat la eveniment, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a afirmat că Satu Mare este primul județ din țară care a acordat sprijin financiar Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), prin Consiliul Județean. “Această măsură a fost extrem de apreciată la nivel national, astfel că ne-au urmat exemplul și alte județe. Am încercat să armonizăm strategiile de dezvoltare și să concepem proiecte integrate între GAL-uri, proiecte care au deja efect la nivel județean și chiar regional. Dacă până acum GAL-urile au facilitat accesul producătorilor locali la fondurile europene, ne aflăm  acum într-o altă etapă prin care încercăm să facilităm accesul pe piața europeană a produselor dezvoltatorilor locali”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, în cadrul conferinței.

La eveniment participă președintele FNGAL, Alexandru Potor, vicepreședintele Federației, Ionuț Remus, alături de întreprinzători locali din toată țara, interesați de agricultura biologică. Pe lângă numeroasele discuții care au avut loc pe marginea agriculturii, participanților le-au fost prezentate mai multe proiecte de succes din județul Satu Mare și au vizitat câteva plantații ecologice, printre care o plantație de lavandă și trandafiri de damask, o plantație ecologică de coacăze și livada de pruni din Turț.

 

gradi1