Ştiri recente

turistic
gradi1
c bis

Pataki Csaba a discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, proiectele de infrastructură prioritare pentru județul Satu Mare

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a discutat la Satu Mare cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, despre proiectele de infrastructură prioritare pentru județul Satu Mare.

Ministrul Transporturilor s-a aflat, în data de 10 mai 2019, într-o vizită de lucru în județul Satu Mare, iar în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Administrativ cu autoritățile județene, primari și directori de instituții, Răzvan Cuc a anunțat că în cursul acestei săptămâni, în cadrul ședinței de Guvern, s-a aprobat încadrarea drumului județean DJ 196C Pișcolt-Scărișoara Nouă-Horea, în categoria drumurilor naționale.

DSC_0518  DSC_0526 a bis b bis nkÎn perioada următoare, pe acest tronson de drum vor începe lucrările de modernizare în regie proprie, prin CNAIR-DRDP Cluj.

Răzvan Cuc a mai anunțat că în a doua jumătate a acestui an se va lansa documentația pentru Autostrada Nordului, tronsonul Petea-Satu Mare–Baia Mare, obiectiv care va fi realizat din fonduri europene, și se analizează, de asemenea, posibilitatea trecerii drumului județean DJ 109L Orașu Nou-Seini, din categoria de drum județean în cea de drum național. Totodată, ministrul Transporturilor, urmează să discute cu directorul Regionalei CFR Cluj, realizarea pe amplasamentul liniei de cale ferată de la Negrești-Oaș a unei centuri de ocolire a orașului Negrești-Oaș. În acest an, prin CNAIR, se vor efectua, în regie proprie, lucrări de reciclare a îmbrăcăminții asfaltice pe două sectoare de drum din județul Satu Mare – pe DN 19, între Orașu Nou și Huta Certeze și pe DN 1F, între Tășnad și Supur.

În cadrul vizitei pe care a avut-o pe șantierul Centuriii de ocolire a municipiului Satu Mare, ministrul Transporturilor s-a arătat nemulțumit de stadiul lucrărilor și a cerut constructorului să urgenteze măsurile de relocare a rețelelor de canalizare și electricitate, care încetinesc ritmul de execuție a lucrării, astfel încât să fie respectate termenele stabilite prin contract.

Ministrul Răzvan Cuc a fost însoțit la Satu Mare de directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, și de Crina Lăpușan-directorul general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

gradi1