gradi1
DSC_0291

Tronsonul de drum cu cel mai intens trafic greu, va intra în reabilitare

O porțiune din drumul județean pe care se desfășoară cel mai intens trafic rutier al mașinilor de mare tonaj, va intra în modernizare. Este vorba despre DJ 194C: intersecție DJ 194A-Botiz (int. DN 19), respectiv strada Șirul Mare din localitatea Botiz, care asigură legătura între drumul național Satu Mare – Baia Mare și drumul județean Satu Mare – Micula.

DSC_0273 DSC_0280 DSC_0301 DSC_0303

Președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus, s-au întâlnit la Primăria Botiz cu reprezentanții constructorului și au predat amplasamentul.

Reparațiile capitale se vor face pe o porțiune de 3,4 km, iar executant este Asocierea de firme Alfa Rom SRL, Samcif SA, Construcții Drumuri SA, Viakon Drum SRL și SVA Asisteh SRL, prin SC Construcții Drumuri SA, contractul fiind semnat la mijlocul lunii decembrie 2018.

Pe lângă reabilitarea părții carosabile, în contract mai este prevăzută realizarea rigolelor, șanțurilor betonate și a podețelor tubulare.

Valoarea contractului este de 3,3 milioane de lei, cu TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri PNDL II și din bugetul propriu al Județului Satu Mare. După cele 3 luni alocate proiectării, constructorul va avea la dispoziție 6 luni pentru execuția lucrării.

gradi1