gradi1
DSC_0005

Proiectele HUSKROUA, tot mai aproape de a fi implementate

Consiliul Județean Satu Mare urmează să semneze contractele de finanțare pentru mai multe proiecte câștigate în cursul anului 2018, în cadrul Programului ENI CBC 2014-2020 Ungaria – Slovacia – România –Ucraina. În acest sens, se organizează mai multe întâlniri între beneficiari și reprezentanții Secretariatului Tehnic Comun, în vederea discutării anumitor aspecte legate de proiecte.

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0004 DSC_0007DSC_0009 DSC_0011 DSC_0016

Președintele Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, reprezentanți ai Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Satu Mare și primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius, s-au întâlnit în data de 7 februarie 2018 cu managerul de program, Roxana Damian. În cadrul întâlnirii au fost discutați următorii pași care vin în procesul de contractare a proiectului privind modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare-Hija prin reabilitarea a 1,696 km de drum în comuna Tarna Mare și 1,163 km de drum în comuna Hija. Proiectul va fi implementat în cadrul unui parteneriat format din Comuna Tarna Mare în calitate de lider de proiect, Unitatea Administrativ Teritorială Județul Satu Mare și Comuna Hija  (Ucraina) în calitate de parteneri de proiect. Valoarea totală a proiectului este de 1.071.738 de euro. Bugetul ce revine comunei Tarna Mare este de 896.622 de euro, contribuția proprie fiind de 44.831 de euro. Valoarea proiectului ce revine UAT Județul Satu Mare, în calitate de partener al proiectului, este  de 23.967 de euro, contribuția proprie fiind de 1.198 de euro, adică 5% din valoarea cheltuielilor eligibile din bugetul proiectului, aferent Județului Satu Mare

Totodată, au fost purtate discuții cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, instituție care a câștigat proiectul „Intensive care for future”, având ca partener Spitalul Regional pentru Copii din Mukachevo, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Investiția la Spitalul Județean de Urgență Satu  Mare prevede dotarea Secției Neonatologie cu incubatoare, aparate pentru ventilație mecanică, mese radiante, inclusiv cu modul reanimare și ecograf; a Secției Anestezie şi Terapie Intensivă cu aparate pentru ventilație mecanică de înaltă performanță, inclusiv cu modul pediatrie, monitoare dotate cu transductor şi injectomate, respectiv EKG portabil, defibrilator, ecograf portabil şi monitor în locația Tășnad a SJU. Bugetul total aferent proiectului este 1.100.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite. Spitalul Județean de Urgență are definit un buget de 550.000 Euro, din care 522.500 Euro finanțare nerambursabilă şi 27.500 Euro contribuție proprie.

Și comunele Târșolț și Câmărzana din județul Satu Mare vor beneficia de fonduri nerambursabile, în sumă de 600.000 de Euro, ca urmare a câștigării unui proiect care are în vedere dotarea cu utilaje de intervenţie în situaţii de urgenţă, prin intermediul aceluiași program transfrontalier.

gradi1