gradi1
DSC_0018

Au fost recepționate lucrările de modernizare a drumului județean Supuru de Sus-Sechereșa

Un drum de pământ din județul Satu Mare, impracticabil iarna, a fost transformat complet! În data de 8 februarie 2019 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de modernizare a drumului județean  DJ 108G Supuru de Sus (DN19) – Secheresa, care face legătura între drumul național DN 19 Satu Mare – Cluj și drumul județean DJ 109N Acâș – Unimăt – DN 1F.

DSC_0028 DSC_0039DSC_0062DSC_0047 DSC_0057 DSC_0081DSC_0036 DSC_0077

La recepția lucrărilor a participat vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, alături de membrii comisiei de recepție constituită din specialiști ai aparatului propriu al Consiliului Județean, reprezentanți ai Primăriei Supur și ai Inspecției de Stat în Construcții, proiectantul, executantul lucrării și dirigintele de șantier.

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă modernă, fiind asigurat un sistem eficient de colectare si evacuare a apelor, amenajarea drumurilor laterale, precum și lucrări de siguranța circulației.

Au fost modernizați în total 4,7 kilometri de drum județean. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 6,5 milioane de lei cu TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală I.

 

gradi1