Ştiri recente

turistic
gradi1

Doi sătmăreni duc steagul județului Satu Mare în Siberia!

3Miercuri, 10 octombrie 2018, la ora 10:00, tatăl și fiul familiei Bertici au plecat în aventura vieții lor. În memoria bunicului care a parcurs drumul din Siberia până la Satu Mare, tinerii își doresc să străbată peste 30.000 de km și 17 țări în 50 de zile.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și managerul public Szabolcs Nagy le-au urat aventurierilor drum bun înmănându-le steagul județului Satu Mare, un cd cu ”Anotimpurile” lui Vivaldi, ciocolată și pălincă pentru a se încălzi și energiza la nevoie.

Attila și Norbert și-au dorit să aibă o amintire de neuitat împreună, având în vedere temerea tatălui legată de cei mulți din rândul cunoscuților care trec la cele veșnice înainte de 50 de ani și problema personală de sănătate cu inima.

Expediția o pregătesc de aproximativ doi ani și consideră că acesta este momentul potrivit. Siberia nu a fost aleasă la întâmplare, fiind considerată cea mai sălbatică și grea rută, iar pe lângă acest lucru, nici un sătmărean nu a ajuns în cel mai estic punct al Asiei, la Vladivostok, Attila dorindu-și ca el și fiul său să fie primii.

O altă componentă emoțională care îi leagă pe aventurieri de acest traseu, este o reconstituire a drumului făcut de bunicul său, care a venit pe jos acasă din Siberia, unde a fost deportat. Această expediție urmează a fi o inițiere în viață pentru Norbert, o experiență unică poate și o amintire frumoasă de la tatăl său.

Drumul este calculat să dureze aproximativ 45 de zile, dar cei doi speră să fie acasă de Crăciun.

gradi1