Ştiri recente

turistic
gradi1
DSC_0046

Ședința ordinară a lunii septembrie a adus noi proiecte de hotărâre votate în plen

Ședința ordinară a lunii septembrie 2018 a adus noi proiecte de hotărâre votate în plen. Primele două proiecte de pe ordinea de zi au vizat modificarea Statului de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean și al Școlii de Arte Satu Mare.

La cel de-al treilea punct, aleșii județeni au votat proiectul privind aprobarea dării în administrare către Muzeul Județean Satu Mare a imobilului ,,Cantină-bufet, cu teren aferent” situat în municipiul Satu Mare, str. Vasile Lucaciu nr. 21, aflat în proprietatea publică a județului Satu Mare. Odată ce imobilul va intra în administrarea Muzeului Județean, instituția își va putea desfășura activitatea în acel spațiu, în perioada derulării proiectului de reabilitare și modernizare a sediului actual al acesteia.

Tot astăzi, consilierii au aprobat criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor și repartizarea locuințelor destinate închirierii, în mod exclusiv pentru tineri specialiști din sănătate,  din blocul de locuințe realizat prin  ANL, situat în municipiul Satu Mare pe strada Tudor Vladimirescu nr.7.

DSC_0043DSC_0047DSC_0050

S-a votat și darea  în administrare către  comuna Botiz, pe durata realizării lucrărilor de reabilitare, a tronsonului de drum judeţean DJ 194C, în lungime de 1.120 m, situat pe raza comunei Botiz şi aflat în domeniul public al Judeţului Satu Mare.

În ședința de astăzi s-a aprobat atribuirea licenţelor de traseu pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale pentru traseele Sanislău – Carei și retur, Resighea – Carei și retur pentru transportul elevilor, Berveni – POLIPOL Foieni și retur,  Andrid – POLIPOL Foieni și retur, Satu Mare – POLIPOL Foieni și retur, Căpleni – POLIPOL Foieni și retur, Santău – POLIPOL Foieni și retur, Carei – POLIPOL Foieni și retur, Sanislău – Carei(SC BESIROM SRL) și retur, Berveni – Carei(SC BESIROM SRL) și retur Moftinu Mare – Carei (SC BESIROM SRL) și retur pentru transportul muncitorilor.

Alte două proiecte care au primit undă verde în plenul ședinței se referă la aprobarea studiului de fezabilitate și a proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, și cofinanțarea în procent de 2% din valoarea eligibilă a investiției aferente județului.  Valoarea totală a investiției în infrastructura de apă-canal este de 46.189.050 de euro, astfel că rata de cofinanțare este de  923.781 de  euro. S-a votat și punerea la dispoziție a terenurilor aflate în domeniul public al județului, necesare construcției, extinderii și reabilitării noilor investiții din cadrul acestui proiect.DSC_0051 DSC_0053

Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea sporului de  putere pentru Complexul Turistic – Zona Luna Şes, vor fi actualizați, odată cu aprobarea proiectului în cadrul ședinței ordinare. Acest obiectiv face parte din proiectul ”Dezvoltarea zonei turistice Luna Șes”.

De asemenea, pentru realizarea lucrărilor care se efectuează la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, consilierii județeni au decis darea  în administrare către  Ministerul Transporturilor prin CNAIR a unor suprafețe de teren de pe drumul județean DJ194 km și de pe drumul județean DJ 194A, suprafețe care se află în domeniul public al Judeţului Satu Mare.

La ultimul punct de pe ordinea de zi a ședinței din data de 29 septembrie 2018, a fost aprobată contribuția proprie a Județului Satu Mare în proiectul de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Cofinanțarea, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2 % din valoarea eligibilă a proiectului, este în cuantum de 136.041 de lei.

 

 

 

 

 

gradi1