gradi1

Sute de credincioşi la Mănăstirea Măriuş de Sfântă Mărie

marius 2Sâmbătă, 15 august, toţi creştinii au sărbătorit Ridicarea cu trup şi suflet la cer a Sfintei Fecioare Maria, adică Adormirea Maicii Domnului, sau cum se mai cunoaşte în popor, Sfânta Maria Mare. Acesta este cel mai important eveniment religios al verii, pentru toate cultele creştine. La Mănăstirea Măriuş, ziua Sfintei Maria a fost prilej de mare sărbătoare şi de pelerinaj. Sosiţi încă dinainte cu o zi, credincioşii din întreg judeţul Satu Mare, dar şi din judeţele învecinate s-au rugat în noaptea premergătoare zilei de 15 august, după care a doua zi dimineaţa au asistat la Sfânta Liturghie. Printre oficialităţile prezente la sărbătoarea închinată Sfintei Fecioare Maria s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, deputatul ALDE, Ovidiu Silaghi, respectiv primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea.
De asemenea, deputatul Ovidiu Silaghi, a vorbit despre importanţa acestei sărbători pentru întreaga creştinătate.
Primarul Radu Cristea a spus că sute de persoane au participat la ceremoniile religioase de la Mănăstirea Măriuş, iar gazdele s-au dovedit deosebit de generoase faţă de pelerini.
Peste 2,2 milioane de români şi-au serbat onomastica la data de 15 august. Cele mai multe au fost femeile, adică peste 1,8 milioane. În rândul lor, cele mai frecvente nume sunt Maria, Mariana, Marinela şi Mioara. Bărbaţii, peste 400.000 la număr, poartă cel mai adesea nume ca Marian, Marin ori Marinică.
Marius

gradi1