gradi1

Dansuri șvăbești la Petrești

14Duminică, 8 august, a avut loc în comuna Petrești a treia ediție a festivalului de dansuri șvăbești. La eveniment au participat formații de dans din județul Satu Mare dar și din județul Bihor.

Comuna Petrești din județul Satu Mare a îmbrăcat în weekend haine de sărbătoare întrucât a decis să îi sărbătorească pe șvabii, care cu mult timp în urmă au hotărât să se stabilească pe pământ românesc.

Festivalul dansului șvăbesc a fost deschis cu o paradă a costumelor tradiționale șvăbești unde reprezentanți din mai multe comune au defilat purtând straie specifice localităților din care provin.

La acest eveniment au participat mai multe oficialități din județ printre care și președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef, care suține ideea de conservare a tradițiilor și obiceiurilor, indiferent de naționalitate.

Zeci de persoane au luat parte la acest eveniment organizat în cinstea șvabilor și au avut ocazia de a admira frumoasele porturi tradiționale dar și dansurile specifice zonelor din care aceștia provin.

gradi1