gradi1

Concursul de Caiac Slalom a debutat spectaculos

caiacSâmbătă, 29 august, a debutat prima ediţie a concursului de Caiac Slalom. La una dintre cele mai spectaculoase sporturi nautice organizate în municipiul Satu Mare au participat sportivi din Austria, Ucraina şi România. Organizat de Consiliul Judeţean şi de Asociaţia ,,Nomad Kayak’’, evenimentul s-a desfăşurat la baza Podului Decebal, pe valurile râului Someş. Concurenţii au evoluat în cadrul a cinci categorii, iar în cadrul concursului au avut loc şi nenumărate demonstraţii sportive.
Nu mai puţin de douăzeci de concurenţi au participat la prima ediţie a concursului de Caiac Slalom pe râul Someş. Circuitul amenajat la baza podului Decebal le-a adus profesioniştilor un traseu cu zece porţi şi un vârtej destul de incomod. La profesionişti, ucraineanul Dimitri Paulenko a scos cel mai bun timp, 1min.27sec. Acesta a fost urmat de austriacul Stefan Schenk cu 1.32 şi de organizatorul Ionuţ Stancovici cu 1.37. De asemenea, Alina Ninu, care a concurat tot la profesionişti a fost declarată câştigătoare la feminin cu 1.56. La festivitatea de premiere a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, cel care le-a înmânat diplomele sportivilor.
Pentru că sprijină acest sport nautic şi pentru că a organizat ireproşabil competiţia ce a avut loc sâmbătă, şeful judeţului a fost premiat cu un trofeu de către reprezentanţii Asociaţiei Nomad Kayak.
La rândul său, preşedintele Adrian Ştef a spus că în ultima perioadă Consiliul Judeţean a adus în atenţie evenimente inedite şi doreşte să continue renaşterea unor competiţii interesante.
După încheierea acestei competiţii, reprezentantul Nomad Kayak, Ionuţ Stancovici, încearcă să pună bazele unei şcoli de caiac-slalom în Satu Mare, ceea ce va fi o premieră în România.
caiac 2

DSC_0073

DSC_0031

gradi1