gradi1

Adrenalină la maximum pe râul Someş

CaiacLa sfârşitul acestei săptămâni, Consiliul Judeţean Satu Mare organizează primul concurs de Caiac Slalom şi freestyle pe râul Someş. Amatorii de senzaţii tari sunt invitaţi sâmbătă, 29 august, să concureze pe apele Someşului în cadrul unei ediţii spectaculoase, spune unul dintre organizatori, Ionuţ Stancovici.
Prima ediţie a concursului de Caiac Slalom va avea loc sâmbătă, 29 august 2015, sub podul Decebal, începând cu ora 10:00. Acest sport nautic este unul special, cu tehnici specifice şi regului clare. Participanţii trebuie să aibă o bună pregătire fizică, multă forţă, echilibru, ritm dinamic, rapiditate şi precizie în execuţie, îndemânare, respectiv coordonare în mişcări. Luni, 24 august, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc o conferinţă de presă în care a fost prezentată prima ediţie a concursului de Caiac Slalom şi freestyle.
Sportivul de la clubul Nomad Kayak din Satu Mare şi unul dintre organizatorii competiţiei de pe râul Someş, Ionuţ Stancovici, a vorbit mai pe larg despre această primă ediţie, la care vor participa sportivi din Austria, Slovacia şi Ungaria.
Ionuţ Stancovici a precizat că doreşte să înfiinţeze o şcoală de Caiac Slalom în Satu Mare, iar acest concurs de pe Someş reprezintă un bun prilej de a-i atrage pe sătmăreni în mirajul sporturilor nautice.

gradi1