gradi1

Ziua Eroilor, marcată la Satu Mare

Mai multe manifestări au avut loc joi în Satu Mare, cu prilejul Zilei Erolilor. Festivităţile au început la ora 11:30, la placa memorială de pe Palatul Administrativ – unde au fost depuse coroane şi jerbe de flori – au continuat la Cimitirul Eroilor şi s-au încheiat la Monumentul Ostaşului Român.
Aici, după intonarea Imnului de Stat al României, a fost oficiat un serviciu religios, au fost rostite alocuţiuni despre însemnătatea acestei zile şi au fost depuse coroane de flori. Manifestarea s-a încheiat cu un scurt program artistic şi defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua Eroilor, marcată şi la Negrești-Oaș

Ziua Eroilor a fost marcată joi şi la Negreşti-Oaş printr-un Te Deum oficiat de preoţii din oraş şi depuneri de coroane de flori la Obeliscul Eroilor din parcul central. La eveniment au participat primarul Aurelia Fedorca, consilieri locali, şefi de instituţii din oraş sau reprezentanţi ai acestora, alături de simpli cetăţeni.
Manifestările au început la ora 12.00 cu intonarea Imnului de Stat, după care a avut loc un Te Deum şi depuneri de jerbe şi coroane în memoria eroilor neamului românesc. În final, elevii din oraș au susținut un scurt moment artistic.

gradi1