gradi1

Județul Satu Mare susține promovarea Produselor Sătmărene

Campania de orientare vocationala 2015 3Constat cu surprindere, surprindere către supărare, că atunci când vine vorba de promovarea produselor din alte judeţe, în cazul de faţă Cluj, în cadrul caravanei „Produs de Cluj”, din Piața 25 Octombrie, Primăria Municipiului Satu Mare dă dovadă de o promptitudine de care producătorii sătmăreni, din păcate, nu au parte.

În cele mai multe cazuri cererile de autorizare pentru manifestările dedicate promovării produselor sătmărene s-au lovit de opacitatea şi indiferenţa administraţiei publice locale. În vreme ce produsele dintr-un judeţ străin sunt promovate în plin centrul municipiului Satu Mare, cu sprijinul nemijlocit al Primăriei Municipiului Satu Mare ne amintim cu tristeţe că primarul Dorel  Coica ne îndemna să organizăm Zilele Judeţului la Moftin. Nu ne putem reprima întrebarea dacă totuşi domnul primar este ataşat mai mult de valorile altor judeţe decât de cele sătmărene, în condițiile în care bunăstarea firmelor sătmărene este garantul locurilor de muncă pentru sătmăreni.

În urma întemeiatelor doleanțe ale producătorilor sătmăreni privind promovarea produselor sătmărene considerăm ca necesară organizarea unei expoziții de acest gen cu prilejul Zilelor Județului Satu Mare, în cadrul căreia, fiecare producător să aibă posibilitatea de a-și etala produsele la standul localității de proveniență.

În acest context nu pot decât să salut inițiativa Asociațiilor Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Camerei Meșteșugarilor privind organizarea expoziției „Fabricat în Satu Mare”, acțiune care consider că ar merita mult mai multă atenție și sprijin și din partea Municipiului Satu Mare.

Cred cu tărie că este de datoria autorităților publice locale și județene de a intensifica promovarea produselor fabricate în județul nostru, măcar pentru faptul că înflorirea firmelor sătmărene înseamnă implicit un flux pozitiv către bugetele locale și județene.

În loc să ne intensificăm eforturile pentru a transforma produsele sătmărene în branduri recunoscute, atât în județ, cât și în țară, agreem și susținem evenimente prin care banii sătmărenilor susțin economia și locurile de muncă ale altor județe. Ca o întrebare retorică cu ce sunt mai bune brânza, uleiul, ouăle, mierea, vinul, pălinca, magiunul, nucile aduse din alte județe decât cele din Satu Mare?!

 

Adrian Ștef, președinte Consiliul Județean Satu Mare

 

gradi1