gradi1

Județul Satu Mare se înfrățește cu Regiunea Piemonte din Italia

_MAX8185În cadrul programului de promovare a județului Satu Mare, o delegație sătmăreană s-a aflat în perioada 18-19 mai 2015 la Torino. Delegația a fost alcătuită din deputatul Ovidiu Silaghi, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, consilierul județean, Dăliana Lazăr, primarul orașului Tasnad, Vasile Mitrașca, administratorul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Județul Satu Mare”, Nicoleta Lașan și consilierul pe probleme culturale al președintelului Consiliului Județean Satu Mare, Felician Pop.
Delegația Județului Satu Mare a fost întâmpinată de Consulul General al României la Torino, Tiberiu Dinu, precum și de reprezentanții comunității românești. La întâlnirea de la Consiliul Regional Piemonte, delegatia a fost primita de catre presedintele Mauro Laus si vicepresedintele Daniela Ruffino.
Presedintele Adrian Stef a facut o scurta prezentare a judetului nostru precum si a oportunitatilor de afaceri pe care le poate oferi Satu Mare. Presedintele Consiliului Regional Piemonte a subliniat ideea unui parteneriat durabil, pornind de la premisa existenței unei puternice comunități românești în regiune. La finalul întâlnirii, președintele Adrian Ștef a lansat o invitație conducerii regiunii Piemonte de a efectua o vizită în Satu Mare cu prilejul Zilelor Județului în vederea semnării unei înțelegeri de cooperare între cele două entități administrative, invitație primită cu mult interes de edilii piemontezi.
_MAX8194

_MAX8208

gradi1