gradi1

Sărbătoarea Codrenească, Danţu la şură a ajuns la ediţia a VII-a

dantMarţi, 14 aprilie, în a treia zi de Paşte, codrenii alături de invitaţi de seamă s-au strâns la Soconzel pentru tradiţionalul Danţ la Şură. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean.
La Soconzel a avut loc cea de-a VII-a ediţie a tradiţionalului Danţ la Şură, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Sătmărene cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare.
La eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, deputatul Octavian Petric, viceprimarul Marcela Papici, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Robert Laszlo, scriitorul Felician Pop şi primarul comunei Socond, Ioan Crasnai.
În cadrul evenimentului au avut loc alte două manifestări şi anume premierea câştigătorului concursului de reportaje Iosif Ţiproc, tânărul Cristian Goste care a scris un reportaj despre „Danţu la şură” şi lansarea de carte a profesorului Viorel Maier, intitulată “Zona codru şi păsările ei”.
Satul Soconzel se numără printre puţinele aşezări ale Zonei Codrului în care se păstrează vii tradiţiile populare care datează de sute de ani şi care nu şi-au pierdut farmecul şi originalitatea.
dant 4

dant1

dant 3

gradi1