Ştiri recente

turistic
gradi1

Raizer Gergo şi Olah Janos au câştigat concursul de vin de la Turulung

vinConcursul de vin desfăşurat sâmbătă la Turulung, organizat de Primăria Turulung în colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare, Asociația Podgorenilor Sătmăreni și Camera Agricolă Județeană Satu Mare, care a ajuns la a 15-a ediţie, a fost câştigat de Raizer Gergo, pentru vinurile roşii, şi Olah Janos și fiul acestuia Olah Csaba, pentru cele albe.

La concurs au fost prezentate aproape 70 de probe din care 41 de vinuri albe şi 28 vinuri roşii. Juriul a fost format din Valeria Umhauser, Jugretan Cristian și Banyai Zoltan, care au acordat medalia de aur pentru vinurile care au primit punctaj de la 18,51 la 20 de puncte, argint celor de la 17,51 la 18,50 puncte, şi bronz de la 16,51 la 17,50 puncte. Totodată, producătorii vinurilor care au atins 16,50 de puncte au primit diplomă de participare. Punctajul cel mare la categoria vinurilor roșii l-a obținut Raizer Gergo, iar la vinurile albe Olah Janos și fiul acestuia Olah Csaba. Premiile au fost înmânate de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul comunei Turulung, Gyakon Gheorghe Nicolae, și președintele Asociației Vini-Viticulturilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene, Leiher Geza.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a felicitat nu numai pe câştigători ci şi pe toţi participanţii şi a precizat că demersurile pentru obţinerea denumirii de origine “Dealurile Sătmarului” se află aproape de finalizare. Totodată, Ştef a mai adăugat că câştigătorii concursurilor zonale de vinuri vor fi invitaţi să participe la Concursul Judeţean de Vinuri Nobile, care va fi organizat pe platoul din Piaţa 25 Octombrie la o dată care va fi comunicată ulterior.

gradi1