gradi1

Gala Laureaților Sătmăreni 2014

DSC_0016Luni, 16 februarie 2015, începând cu ora 17,00 la Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare a avut loc cea de a VII-a ediție a Galei Laureaților Sătmăreni.

Gala Laureaților este o reconfirmare a faptului că județul Satu Mare are oameni de mare talent, pe care trebuie să îi promovăm mult mai vizibil. Cu această ocazie premiem oameni care au promovat valorile culturale, spirituale și istorice ale acestei zone, care au fost promotorii unor evenimente ce au rămas în istorie. Oameni care prin munca lor lasă județului un patrimoniu cultural de mare valoare.

Am convingerea că rolul dumnealor este esenţial pentru a disipa confuziile dintre valori şi non-valori şi pentru a da repere solide tinerilor noştri. Ne-am dori să facem paşi siguri pentru recâştigarea locului pe care cultura, învățământul și sportul îl merită în societatea sătmăreană.

Am convingerea că datorăm mai mult respect faţă de valoarea creaţiei artistice şi faţă de beneficiile culturii. Datorăm mai mult parteneriatului cu mediul cultural, în interesul comunităţii.

Gala Laureaților ne dă tăria să credem în valorile noastre. Respectând munca artistului, profesorului și sportivului, vom şti să îndemnăm cu mai mare convingere şi cu neobosire pe tinerii noştri să respecte valorile. Să aibă ca modele pe cei care îşi dăruiesc neîncetat talentul, curajul şi sufletul pentru profesia lor.

Le-am strâns mâna și i-am felicitat pe cei care și-au adus aportul la dezvoltarea judeţului Satu Mare, a celor care nu au uitat de unde au plecat şi poartă cu mândrie numele de “sătmăreni” în întreaga lume.

Au urcat pe scenă 48 de nominalizați și 12 persoane au primit diplome de excelență, după cum urmează:

DSC_0371Koczinger Eva, profesor de matematică, Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” Satu Mare cu rezultate deosebite obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale de matematică ca profesor pregătitor. A obținut diplomă de excelenţă pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile internaţionale, desfăşurat în anul 2012 – 2013 şi anul 2013 – 2014, acordat de către MEN.

DSC_0386Schefler Gergo – elev. A obținut premiul I, olimpiada internaţională de matematică, Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” Satu Mare și Schefler Barna, elev cu premiul I la olimpiada internaţională de matematică, Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” Satu Mare.

DSC_0397Nagy Orban, actor, director de proiecte și programe Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. A primit premiu în categoria cel mai bun actor figurant al stagiunii acordat de Trupa „Harag Gyorgy”. Nagy Orban coordonează şi monitorizează manifestările culturale din judeţ, redactează proiecte şi programe specifice activităţii de promovare şi conservare a culturii tradiţionale. De asemenea a contribuit la promovarea valorilor judeţului nostru în ţară şi în străinătate.

DSC_0407Dr. Gianina-Diana Iegar, cercetător ştiinţific cu o activitate extrem de prolifică, concretizată în realizarea a numeroase expoziţii şi acţiuni de pedagogie muzeală. S-a implicat activ ca expert în istoria locală în realizarea şi implementarea principalelor proiecte europene ale Muzeului Judeţean Satu Mare. Diana Iegar a participat la numeroase cercetări arheologice din judeţ şi din afara judeţului, remarcându-se îndeosebi în cercetările castelelor de la Medieşu Aurit şi Ardud și a publicat numeroase studii şi articole de specialitate, atât în revista muzeului, cît şi în publicaţii de prestigiu pe plan naţional şi internaţional.

DSC_0421Borlan Rodica, directorul Crucii Roşii Satu Mare, organizație care se ocupă cu prevenirea şi intervenţia în cazul dezastrelor, prim ajutor, educaţie pentru sănătate, servicii sociale, voluntariat.

DSC_0438Fulop Szabolcs, şef serviciu Multisalva, cu profil de salvări speciale, manager în mai multe proiecte finanţate de UE, ranger voluntar la Area Protejate Râul Tur, instructor de parapantă, scufundări, alpinism și prim ajutor, licențiat profesional de Salvamont, Salvamar, Salvaspeo, scafandrist salvator, salvare urbană, cutareaeriană, permis de aeronaveușoară, permis professional pentru nave, alpinism utilitar.

Berei Lenard Istvan    – lupte – Clubul Sportiv Satu Mare. A fost recompensat cu argint la Campionatul European – individual, aur la Campionatul Naţional – individual și aur la Campionatul Naţional – lupte pe plajă. Antrenori îi sunt Barbul Tudor și Szabó Francisc.

DSC_0449Ţinca Răzvan Alexandru – karate la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare. În palmares are aur la Campionatul Mondial la echipe, shobu sanbon rotativ, aur la Campionatul Mondial la echipe, shobu sanbon single, argint la Campionatul Mondial – individual, kumite shobu sanbon, aur la Campionatul European – echipe, kumite shobu sanbon rotativ, aur la Campionatul European – echipe, kumite shobu sanbon single, bronz la Campionatul European -individual, kumite shobu sanbon, aur la Campionatul Naţional – echipe, kumite shobu sanbon rotativ. Antrenor: Hanga Mihai.

DSC_0457DRM Draxlmaier România Sisteme Electrice SRL, este nominalizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Satu Mare la domeniul „Mediul de afaceri”, fiind premiați pentru cea mai mare crestere procentuala a numărului de salariaţi.

DSC_0473Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Satu Mare este instituția care se ocupă cu promovarea luptei contra dezastrelor şi a măsurilor de prevenire a lor, gestionează situaţiile de urgenţă în conformitate cu standardele impuse de integrarea înstructurile NATO si ale UE, asigură apărarea vieţii cetăţenilor, a bunurilor şi a mediului împotriva efectelor negative ale inundaţiilor accidentelor şi a altor tipuri de calamităţi.

DSC_0494„Omul anului” este Gyenes Emanuel, unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi sătmăreni care de-a lungul carierei sale prin performanţele obţinute la raliurile interne, internaţionale şi în special la raliul Dakar a adus Sătmarului o faimă internaţională. A obținut medalie de aur Red Bull Sea to Sky.

DSC_0540 DSC_0549

gradi1